Az Ahorn Lakóautók Története

Családi vállalkozás hagyományokkal és egy kis modernséggel.

Az utazás és a lakóautók iránti szenvedélyünk 1991-ig nyúlik vissza, amikor először indultunk családi vállalkozásként lakóautó-értékesítéssel. Hans-Joachim Reichmann mérnök és befektető alapította a céget Ahorn községben.

A Reichmann család következő generációja bátran átveszi a vezetést és folyamatosan fejleszti az Ahorn Camp GmbH lakóautóit.

A trendekkel lépést tartva az Ahorn csapata támogatja az innovatív szellemiséggel párosult előremutató fejlesztéseket, ami lehetővé teszi az Ahorn számára, hogy a lakóautó-ipar hullámának csúcsán maradjon.

Németország leggyorsabban növekvő és legnagyobb lakóautó- és lakókocsi-társaságai közé tartozunk.

Az olyan díjak, mint a Focus Wachstumschampion, a Großer Preis des Mittelstandes, a Goldene Reisemobil vagy a Reisemobil des Jahres megerősítik az üzletről alkotott koncepciónkat, valamint a jövőre vonatkozó elképzeléseinket.

Speyeri központi irodával, Frankfurtban és a Ruhr-menti Mülheimben található leányvállalatokkal, valamint több mint 40 értékesítési partnerrel Németországban és 15 európai telephellyel, az Ahorn Camp sikeresen forgalmazza lakóautóit a Renault-val szoros együttműködésben.

A cég fejlődésében a lakóautók értékesítése mellett a bérbeadás is meghatározó szerepet játszik. Az Ahorn Rent márkánk már több mint 60 lakóautó-kölcsönző állomást egyesít Németország-szerte, és nagyon érdekessé teszi a “lakókocsizás” témáját kezdők és fiatal lakóautósok számára egyaránt.

Az Ahorn Campban a hagyomány találkozik a modernséggel. Éppen ez a filozófia áll sikerünk mögött, és ezt közvetítjük járműveinkkel, szolgáltatásainkkal és természetesen az Önnel való személyes kapcsolatfelvétellel is.

Alexander Reichmann 

Alexander Reichmann

Az Ahorn Camp GmbH igazgatótanácsának elnöke

2022

2022-ben új szolgáltatóközpontot nyitunk Mülheimben. Emellett a Kemper Van Black Edition limitált változata is piacra kerül, továbbfejlesztve kipróbált Van 550 és 620 modelljeinket matt fekete alumínium felnikkel és ezüst fényes felülettel. Emellett az Ahorn Rent tovább terjeszkedik. Idén egy új nagy lakóautó-kölcsönző pont nyílik Speyerben, amely közel 50 bérautójával minden kívánságot kielégít.

2021

2021-ben évfordulót ünneplünk. 30 év telt el a cég alapítása óta. 1991 óta sok minden megváltozott: egy kis családi vállalkozásból sikeres és díjnyertes, több mint 60 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá fejlődött az Ahorn Camp a Reichmann családdal együtt. A cég filozófiája továbbra is egyértelmű, a cég továbbra is a család kezében van: Mi vagyunk a jobb alternatíva. Kiváló minőségű belső terekkel, kifinomult külső kialakítással és rendkívül megbízható Renault alvázzal mi továbbra is vonzóan alacsony árakon szállítunk.

2020

2020-ban Franziska Reichmann veszi át a vezető pozíciót a marketing osztályon. Két értékesítési hálózattal széles körben elhelyezkedünk a lakóautók piacán, és pozitív jövőbe tekintünk. Az Ahorn Camp márka mellett az Ahorn Rent bérleti rendszer is folyamatosan növekszik, és jelenleg több mint 50 partnert foglal magában Németország-szerte. Emellett az Ahorn Camp csapata folyamatosan növekszik, és jelenleg több mint 60 alkalmazottja minden nap teljesíti az ügyfelek saját lakóautó birtoklásával kapcsolatos álmait.

A FOCUS a Statista-val közösen negyedszer jutalmazta az Ahorn Camp-ot a Business Development Champion díjjal!

2019

2019-ben a negyedik családtag, Franziska Reichmann csatlakozott a családi vállalkozáshoz.

Elindult az új Ahorn Camp Vans modellsorozat is. A lakóautókon kívül most már a Renault Master és a Renault Trafic alapú furgonok is megtalálhatók modellkínálatunkban. A PVDL partnergyárunkban, Périgordban, Franciaországban gyártják. A “Vanlife” mottó alatt számos praktikus elemet ötvöznek a modern dizájnnal, így a furgonok nem csak közlekedési eszközként, hanem mindennapi járműként is optimálisan használhatók.

Az Ahorn Camp harmadszor nyerte el a FOCUS Business Growth Champion díjat, és a Financial Times 2019-ben Európa 1000 leggyorsabban növekvő vállalata közé sorolta!

 
2018

2018-ban új üzletágként indult az Ahorn Rent márka. Az európai franchise rendszer kiépítésével a lakóautók már alacsony áron bérelhetőek.

Ditzenbachban létrehoztuk harmadik nagy leányvállalatunkat is, az Ahorn Wohnmobile Frankfurt GmbH-t. Az Ahorn Camp lakóautók eladása mellett a Ditzenbach telephely már Németország egyik legnagyobb Ahorn Rent kölcsönző állomásaként alakult.

Ugyanebben az évben a nemzetközi piacra való betörési stratégia részeként megkezdődött az Ahorn Wohnmobile GmbH & Co.KG cégnév átnevezése Ahorn Camp GmbH & Co.KG-re.

Ezenkívül az Ahorn Camp-t a Financial Times beválasztotta Európa 1000 leggyorsabban növekvő vállalata közé 2018-2019-ben.

 
2017

2017-ben Alexander Reichmann vette át az igazgatótanács elnöki posztját. Júliusban a cég átszervezését követően több napig tartják az első nagyobb kereskedői találkozót a toszkánai lakóautó-gyárban. Az úgynevezett közvetlen kereskedői rendszer tovább növekszik. Idén először nyertük el a FOCUS Business Growth Champions díjat.

 
2015

2015-ben a speyeri központi irodán kívül külön értékesítési iroda jött létre Mülheimben. Közvetlenül a Kölner Strasse-ról, más néven a “karavánsávról”, a potenciális vásárlók Észak-Rajna-Vesztfáliában most minden modellünket megismerhetik.

 
2014

2014-ben a lakóautók értékesítését több mint 30 Renault márkakereskedésre kiterjesztették Németország-szerte. Ettől az évtől a Renault lesz az Ahorn Camp exkluzív alvázpartnere. A Luano Camp gyárral közösen együttműködés jön létre alcove modellek gyártására a Poggibonsiban található gyárban a német és az európai piac számára.

 
2013

2013-ban az Ahorn Camp egy újonnan kifejlesztett értékesítési rendszerrel újra megkezdte az új lakóautók értékesítését. Hans-Joachim Reichmann fia, Alexander Reichmann ugyanebben az évben csatlakozott a családi vállalkozáshoz, és közösen létrehozták az új értékesítési koncepciót a német piacon.

2006

2006-tól a cég saját márkakereskedői hálózatából származó új lakóautók forgalmazása gyártási kapacitások hiánya miatt megszűnt. Az autóiparhoz hasonlóan a lakóautó-szektor is jelentős változásokon ment keresztül ezekben az években, különösen az értékesítési területen. Ezért a hangsúly az alkatrészellátáson és a meglévő lakóautók szervizelésén van.

1996

1996-ban a céget GmbH & Co. KG-vé alakították át, és az ilyen típusú társaságként 2021-ig létezett. Ekkor találták fel az Ahorn logóját is, amelyen a németországi Ahorn település logójához hasonlóan falevél látható.

 
1991

1991-ben Hans-Joachim Reichmann mérnök és befektető megalapította az Ahorn Wohnmobile GmbH céget Ahorn községben, amely a cég neveként szolgál.

 
Díjak és Kitüntetések